Hur snabbt kan jag få vita tänder?

white stripesNär du väl har bestämt dig för att göra en tandblekning för att fräscha upp dina tänder och ditt leende vill du naturligtvis blekningen ska göras så fort som möjligt. Frågan är då: hur snabbt kan du få vita tänder? Det första du ska tänka på är att det tar längre tid att genomföra en tandblekning i hemmet än på en specialistklinik eller hos en tandläkare. Anledningen till detta är att tandläkaren eller specialisten har tillgång till speciella lampor som påskyndar processen med att få vitare tänder.

På kliniken eller hos tandläkaren inleder man med ett kortare möte där specialisten eller tandläkaren undersöker tänderna för att se vilken typ av behandling som kommer att ge bäst resultat. Om tänderna är av sådan bra kvalitet att de kan blekas direkt med hjälp av en blekningslampa eller en laserlampa kan du gå ut från tandläkaren eller specialisten med ett vackert vitt leende bara någon eller några timmar efter det att du anlände. Du kan också välja att låta tandläkaren eller blekningsspecialisten göra ett par individuella tandskenor som du sedan tar med dig hem. Själva blekningen gör du då hemma på egen hand.

Vid tandblekning hemma, oavsett du har fått individuellt anpassade tandskenor av tandläkaren eller om du köper ett färdigt blekningskit på nätet, får du räkna med att blekningen tar ett par veckor eller cirka 20–30 timmar. Ju mer tid du har över för blekningen desto snabbare kan tänderna bli vitare. Behandlingstiden beror givetvis också på hur tänderna ser ut från början. Många som bleker tänderna hemma passar på att göra blekningen på kvällen när man tittar på teve eller arbetar vid datorn.

När du använder white stripes, blekningspennor och liknande ska du vara beredd på att blekningen tar ganska lång tid. Samtidigt har du fördelen att själva blekningen är mycket enkel att genomföra. Med en blekningspenna penslar du bara tänderna ett par gånger om dagen och undviker sedan att äta och dricka inom en viss tid. I praktiken är stripes och tandblekningspennor dock mer användbara för att bibehålla den vita färgen på blekta tänder än att fungera som en komplett lösning för tandblekning hemma.

Leave a Reply